07
Bakterie a plísně jsou i tam, kde byste je nečekali
Jestli se nám to líbí, nebo ne, mikroorganismy jako bakterie a plíseň si tu s námi jednoduše žijí. I když jde o velmi jednoduché organismy, byly na planetě dříve než člověk. Dokážou se totiž perfektně přizpůsobit podmínkám okolí. I proto přežijí na místech, kde bychom je nečekali.
Číst více
06
Alzheimer může udeřit už ve třiceti
Alzheimerova choroba se považuje za problém, který může propuknout až ve vyšším věku. Ve skutečnosti však špatná životospráva může urychlit rozvoj nemoci. Jaké jsou příznaky Alzheimera a jak souvisí mentální zdraví a zdravý životní styl s tímto onemocněním?
Číst více
06
Tipy, jak si užívat wellness bez následků v podobě kvasinkové infekce
Chladné počasí v nás probouzí větší chuť být v teple interiéru. Jednou z možností, jak si dopřát více péče o tělo je navštívit wellness.
Číst více
06
Jídlo jako lék
S příchodem nového roku se velká většina z nás zaměřuje na zlepšení kondice a fyzického zdraví zvýšením pohybu nebo různými dietami. Měli bychom však myslet i na naše duševní zdraví. Lékařský obor léta neuznával souvislost mezi jídlem a náladou. Nyní se zvyšuje zájem o vztah mezi výživou a duševním zdravím. Jídlo a nálada je skutečně propojené a to, co jíte, vás může změnit.
Číst více
18
Astma bronchiale
Astma je chronické celoživotní onemocnění, které se objevuje u dětí i dospělých. I přes pokroky v léčbě, výskyt astmatu celosvětově stále stoupá, a to i v České republice.
Číst více
18
Popraskané rty a koutky
Zimní období klade velké nároky na naše rty. Jsou vystavovány chladu, větru, změnám teplot a tím může docházet i k jejich vysušení, popraskání n
Číst více
28
Saunování
Je prokázáno, že pravidelné saunování, tedy trávení času ve vyhřátém prostoru a následné ochlazení, zvyšuje produkci bílých krvinek. Ty jsou důležitým obráncem imunitního systému.
Číst více
28
Potravinová alergie
V jistém smyslu trpěli alergií již pravěcí lidé, jelikož ta část imunity, která je zodpovědná za alergickou reakci, historicky sloužila jako obrana proti parazitárním infekcím. V dnešní době, kdy žijeme téměř ve sterilním prostředí bez parazitů, se imunitní systém může tak trošku nudit.
Číst více
10
Štítná žláza
Štítná žláza, jde o malý orgán s velkou funkcí. Naše tělo může fungovat i bez ní, to jí však vůbec neubírá na významu. Má krásný tvar motýlích křídel a je uložena v oblasti krku.
Číst více
1 2 3 6
cross